Despre noiContact
Despre noiContact

Institutii Publice

Palatul Primariei Oradea, Prefectura Judetului Bihor, Inspectoratul de jandarmi judetean Bihor

Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta


Numarul european de urgenta – 112, a sistemului tehnic si organizational al receptionarii si transmiterii apelurilor de urgenta referitoare la incendii, accidente, urgente medicale, dezastre si alte evenimente care necesita interventia rapida a agentiilor specializate de interventie.

Scoala de pregatire a agentilor politiei de frontiera “Avram Iancu”


Infiintata in anul 1992 prin Ordinul Ministrului de Interne nr. 04875 din 31.07.1992, functioneaza in fostul local al centrului de Instructie al granicerilor, fiind continuatoarea traditiilor renumitului invatamant militar romanesc din Oradea.

Inspectoratul de Politie Judetean Bihor


Inspectoratul face parte din Inspectoratul General al Politiei Romane fiind institutia specializata a statului care exercita atributii privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, precum respectarea ordinii si a linistii publice.

Inspectoratul de jandarmi judetean Bihor


“Jandarmeria este modul cel mai eficient de mentinere a linistii unui popor.” – Napoleon Bonaparte

Inspectoratul pentru situatii de urgenta Crisana, Bihor


Stiati ca?

1241 – odata cu invazia tatara, orasul Oradea este incendiat. Toate documentele sunt arse cu exceptia unuia din 1208.

1514 – cetatea Oradiei asediata de catre resculatii condusi de Gheorghe Doja.

1726 – un mare incendiu are loc in care 30 de familii au fost sinistrate.

1788 – sunt stipulate primele dispozitii in regulamentul pentru prevenirea si combaterea incendiilor decatre imparatul Iosif al II-lea pentru Imperiul Habsburgic cat si pentru Transilvania.

1834 – prima brosura tiparita pentru combaterea focului din Transilvania in limba romana, maghiara si germana.

Prefectura Judetului Bihor


Institutie care constituie organul administrativ si politienesc suprem dintr-un judet, reprezentand aici puterea centrala.

Consiliul Judetean Bihor


Este autoritatea administratiei publice locale, constituita la nivel judetean, compus din consilieri alesi prin vot, in conditiile stabilite, privind alegerile locale

Palatul Primariei Oradea


Palatul Primariei a fost contruit intre anii 1902 – 1903 dupa planurile arhitectul Kálmán Rimanóczy. Stilul arhitectural al cladirii este reprezentat de cel electic si renascentist. Cladirea dispune de un turn cu ceas inalt de 50m. In anul 1944 acoperisul este ars odata cu cucerirea orasului de catre trupele romano-sovietice.

Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului


Aparator al drepturilor oricarui consumator, o sursa permanenta de sfaturi in achizitia de bunuri alimentare, nealimentare sau la incheierea contractelor pentru diverse servicii.

Oficiul National al Registrului Comertului


Anul 1864 – votata si promulgata prima lege de organizare a Camerelor de Comert si Industrie, amendata in 1868. Anul 1884 este promulgata “Legea înscrierii firmelor”, care organizeaza in sens modern evidenta firmelor comerciale, si este adoptat “Regulamentul pentru forma si modul tinerei registrelor firmelor”.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bihor


Directia generala regionala a finantelor publice